Fijne feestdagen

Beste bridgers, beste vrienden,

Exact een jaar geleden was terugblikken op het vorige jaar , de start van de Covid pandemie, een verschrikkelijke flashback die ons dagelijks leven en handelen  op een nefaste manier veranderde. Hoopvol keken we uit naar 2021 maar moeten  nu jammer genoeg  vaststellen dat ook  2021 een  ingrijpend jaar was voor ons allen, en niet in het bijzonder voor onze geliefde denksport !

Zelden hebben wetenschappers   zo intens samengewerkt in deze geglobaliseerde wereld, zelden werden zoveel  humane krachten  gebundeld om deze virale vijand te verslaan, maar  covid blijft ons leven jammer genoeg domineren.

2021 was het jaar van hoop gevolgd door wanhoop, stijgende besmettingen gevolgd door dalende besmettingen, versoepelen gevolgd door verstrengen,  bridgen gevolgd door niet bridgen. …

Voor de Vlaamse bridge liga – bridgeclubs  was het om die  redenen ook niet evident .

Bridge veilig  blijven organiseren was de topprioriteit van alle medewerkers en bestuurders. Meer en meer is  het de overheid die gepaste regels oplegt voor “den bridge “ waarover  nog  weinig discussie   mogelijk is.

De VBL heeft de “morele plicht” respect op te brengen voor de leden die bridge niet meer veilig vinden, maar ook de “verdomde plicht “ bridge te blijven organiseren voor de leden die dat wel wensen .  En dit alles in veilige omstandigheden !

In die context waren de  beslissingen van het laatste overlegcomité heel jammer  waardoor bridge in het gebruikelijke club en competitie verband niet meer mogelijk is. Hoe het nu verder moeten is voor ons allen een vraagteken en het zal ongetwijfeld niet evident zijn om alles terug vlot  op te starten.

Wij  wensen  al die vrijwilligers en besturen in onze clubs oprecht te danken voor hun inzet bij de organisatie van het clubgebeuren en tornooien.  De constant wijzigende richtlijnen eisen een permanente flexibiliteit en inventiviteit van de clubbestuurders  om de drives  te laten plaatsvinden. Wij allemaal hebben hier vanuit de VBL, alsook  de leden het grootste respect voor.

Ook dank aan onze trouwe leden die hun lidmaatschap vernieuwden, ondanks de beperkingen die er tijdelijk zijn waardoor bridge niet altijd mogelijk is. De Vbl heeft hen meer dan meer nodig om te kunnen blijven bestaan.

We  moeten vooral  positief blijven. De  vaccins werken , de virologen sturen bij,  de maatregelen zijn gerichter en gerichter en beperken minder en minder onze absolute vrijheid. Stilaan , traag maar zeker, zal het virus moeten inboeten.

Beste bridgers en medewerkers, we wensen jullie allemaal een zalige kerst en een voorspoedig, gelukkig en vooral gezond 2022. Zonder zaken te beloven mag U van de VBL verwachten dat we  AL het mogelijke zullen doen om bridge snel terug op te starten,  zodat we allemaal terug aan de tafel kunnen gaan om onze passionele en zo geliefde hobby verder te kunnen beleven.

 

Uiterst genegen,

Armand Van de Ven – Voorzitter Vlaamse Bridge Liga

Bart Magerman – Voorzitter bestuursorgaan


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Top